Natuurlijk nieuwsgierig

Daar waar en dat wat we van nature graag zijn…

groener groeien

We zaaien, oogsten en leren van en in het groen.
We groeien van en met elkaar, binnen en buiten ons schoolplein.
We leren over, en zorgen voor, mens en dier.
Wij dragen actief bij aan onze duurzame toekomst.
We spelen natuurlijk (en) met duurzame materialen.
We leren bewegend in de groene ruimte.
We zijn ondernemend en koken van enthousiasme.

Waarom natuurlijk nieuwsgierig?

Omdat wonderen blijven bestaan als je je blijft verwonderen, als je vragen blijft stellen, als je open blijft staan, als je blijft wat je van nature bent; natuurlijk nieuwsgierig.

 

Jij spring eruit

Met een open houding kijken en luisteren. Wie ben jij? Wat vind je leuk? Wat kun je goed? Wat maakt je trots? We praten erover. We schrijven het op. We leren onszelf en de mensen om ons heen steeds beter kennen. We weten steeds beter wat we willen. We ontdekken en zijn én blijven nieuwsgierig naar onze volgende sprong.

Of het nu een grote of kleine sprong is, deze moet je zien; ik spring eruit!

 

Samen ver springen

Wat kunnen we van jou leren? En wat wil jij van anderen leren? Vast en zeker heel erg veel! Daarom delen we onze kennis. In onze eigen groep, maar ook met de andere kinderen op onze school. Eigenlijk met iedereen, die het wil weten. We leren te presenteren en feedback te geven en ontvangen. Ook de ouders delen mee. Samen (ouder, kind en professional) vormen we een team, waarbij vertrouwen aan de basis staat van veel vrolijke sprongen vooruit.

 

Spring in het veld

Buiten leren, leven, bewegen, vallen, opstaan, planten, oogsten en vooral groeien. Maak kennis met plant, mens én dier in de groenste wijk van Best.
Speur, speel en werk in onze (moes)tuin. Steek je handjes uit de mouwen en de zaadjes in de grond. In een duurzame omgeving leer je met respect omgaan met mens en milieu. Word jij een nieuwe groen(w)eter? Voel wat jou energie geeft om lekker in het veld te springen.

 

Spring in het diepe

Vanuit een veilige basis groeit jouw vertrouwen. In jezelf en in jouw omgeving.
Je weet wat je kunt en op wie je kunt bouwen. Je leert hoe je jouw sociale wereld laat groeien. Jij groeit. Je durft fouten te maken en je grenzen te verleggen. Stap voor stap. Sprong voor sprong. Na zeven sprongen sta jij op voorsprong. Je bent klaar; klaar om zelfverzekerd in het diepe te springen.

Kijk ze eens
het gras zien groeien

Sprong voor sprong gaat iedereen op zijn/haar eigen tempo vooruit. Ook door de tijd te nemen om te kijken hoe het gras groeit, groeien we groener.